Araç Bakım

Araç Bakım

Araç bakım, aracın performansını kaybetmemesine ve aracın daha uzun sürelerde kullanılabilmesine olanak sağlamak adına belirli dönemlerde yapılan kontrolleri ve değişimleri kapsamaktadır.

İzmir araç bakım hizmetleri, düzenli kontroller ve profesyonel çözümlerle aracınızın performansını ve güvenliğini artırır. Motor yağı değişiminden fren sistemi kontrolüne, lastik bakımından klima temizliğine kadar her detayı kapsayan oto bakım hizmetleri, aracınızın uzun ömürlü olmasını sağlar. Uzman kadromuz ve modern ekipmanlarımızla her marka ve model araca uygun çözümler sunar. Araç bakım  konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar;

1.  Araca zamanında bakım yaptırmak

2.  Periyodik bakım çizelgelerini baz almak

3.  Yetkili ve uzman bir servise  başvurmak

4.  Bakım tablosunda yazanları düzgün bir şekilde takip etmek, şeklindedir.

Tüm motorlu araçlar,  belirlenen kilometrelerde bakım yaptırmak zorundadır.  Bakım işlemleri aracın marka modeline veya yakıt türüne göre  değişiklik göstermektedir. Aracınızı güvende tutmak için hemen randevu alın!


Araç Bakım Fiyatları

Araç bakım fiyatları, servisin  durumuna göre değişiklik göstermektedir.  Servisin önceliği aracı ayrıntılı olarak bakıma sokmaktadır.  Bakımlardan sonra araçta bir arıza olup olmadığı tespit edilirse  bu işlemlerde fiyatlara eklenmektedir.  Bu sebeple fiyat konusunda net bir bilgi vermek doğru değildir.  Net ve doğru bilgi için servis üzerinden  bilgi alınmalıdır.

Araç Bakımı Ne Zaman Yapılır?

Bakımların yapılması için  belirlenen süreler araçlara göre değişmektedir.   Sıfır araçların bakım işlemleri  10000 ila 20000 kilometre arasında  devam etmektedir.  Yeni çıkan Hibrit araçlarda ise bu süre  15 bin kilometrede bir devam etmektedir.  Hibrit otomobillerin yılda bir defa da olsa bakım hizmetlerinden yararlanması gerekir. 

Bakım sureleri, üretici firmaların kendi içerisinde belirlediği koşullara göre sunulmaktadır.  Yapılan bu testler sonucunda motorların en uzun süre çalışabilmeleri temel alınarak  kilometreler oluşturulmuştur.  Bu sebeple kilometreyi dolduran araç sahipleri mutlaka bu bakımları yaptırmalıdır.  Aksi halde araçta sürpriz bir şekilde oluşacak hasarlar,  aracın daha fazla zarar görmesine sebep olacaktır. 

Araç Bakım Çizelgesi

Araç bakım çizelgesi,  aracın bakım işlemlerinin kayıt altına alındığı belgelerdir.  Her marka araca göre  bir bakım çizelgesi bulunmaktadır.  Servise götürülen araçlar,  bu çizelge baz alınarak hizmet almaktadır.  Bu çizelgeler  üzerinde aracın ne zaman ve hangi bakımı aldığı yazmaktadır. Bu çizelgede bulunan notlar ile araç sahibi aracını düzgün bir şekilde kontrol etmektedir. 

Elinde bu çizelge olmayan araç sahipleri servis üzerinden periyodik bakım işlemlerine kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Bununla birlikte her araç sahibi mutlaka yılda bir defa da olsa bu bakımları almalıdır. 

İlgili Konular

Yaz lastiği kaç dereceye kadar kullanılır?

Yaz lastiği kaç dereceye kadar kullanılır?

Lastiklerin ömrü, hem kullanım sıklığına hem de sıcaklığa bağlı olarak değişmektedir. Kış lastikleri çok soğuk havalara dayanabilen bir yapıda üretilmektedir. Ancak yaz lastikleri çok soğuk havalarda etkisini kaybetmektedir. Yaz lastiğinin kullanım derecesi 7 derecesinin üzerindedir. En iyi performansı bu derece ve üzerindeki derecelerde sağlamaktadır. Çok soğuk havalarda yaz lastiği kullanmak lastiğin yol tutuş özelliğini kaybetmesine sebep olmaktadır. Bu gibi durumların yaşanmaması adına her

Rehbere git

Arabalar kaç binde bakıma girer?

Araçların, yıl içerisinde alması gereken bakımlar vardır. Bu bakımlar sayesinde araçların performansı artırılmakta ve daha uzun süre kullanım ömrü oluşturulmaktadır. Bakım sürelerinin oluşmasındaki etken araçların yakıt türüdür. Benzin ve dizel araçların bakım periyotları birbirinden farklıdır. Bakım periyotları için ayrılan süreyi dolduramayan araç sahipleri yıl içerisinde bir defa da olsa periyodik bakım veya bahar bakım hizmetinden yararlanmalıdır.

Rehbere git
Arabalar kaç binde bakıma girer?
Helezon Yayı Arızası

Helezon Yayı Arızası

Helezon yayı, aracın süspansiyon sisteminde yer alan ve darbe emilimini sağlayarak konforlu bir sürüş sunan önemli bir parçadır. Helezon yayı arızası, genellikle yay kırılması, aşınma veya esnekliğini kaybetmesi nedeniyle meydana gelir. Araçta dengesiz duruş veya eğilme, süspansiyon sertleşmesi ve konfor kaybı, virajlarda araç kontrolünün azalması, Yaydan gelen sesler (gıcırtı veya çatlama sesi) arıza belirtileri arasındadır. Bu tür arızalar sürüş güvenliğini etkileyebilir, bu nedenle helezon yayında sorun fark edildiğinde uzman bir serviste kontrol edilmesi gereklidir.

Rehbere git

Araç Kazası Sonrası Neler Yapılmalı?

Kaza sonrasında araç sahipleri panik ve sinirli olabilmektedir. Böyle durumlarda araç sahiplerinin sakin bir tavırda olması işlemlerin aksamaması açısından çok önemlidir. Trafik kazası sonrasında hayati kontrollerin yapılması ve can güvenliğinin sağlanması adına yapılması gereken durumlar vardır.

Rehbere git
Araç Kazası Sonrası Neler Yapılmalı?