Araç Bakım

Araç Bakım

Araç bakım, aracın performansını kaybetmemesine ve aracın daha uzun sürelerde kullanılabilmesine olanak sağlamak adına belirli dönemlerde yapılan kontrolleri ve değişimleri kapsamaktadır.

Araç bakım  konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar;

1.  Araca zamanında bakım yaptırmak

2.  Periyodik bakım çizelgelerini baz almak

3.  Yetkili ve uzman bir servise  başvurmak

4.  Bakım tablosunda yazanları düzgün bir şekilde takip etmek, şeklindedir.

Tüm motorlu araçlar,  belirlenen kilometrelerde bakım yaptırmak zorundadır.  Bakım işlemleri aracın marka modeline veya yakıt türüne göre  değişiklik göstermektedir. 

Araç Bakım Fiyatları

Araç bakım fiyatları, servisin  durumuna göre değişiklik göstermektedir.  Servisin önceliği aracı ayrıntılı olarak bakıma sokmaktadır.  Bakımlardan sonra araçta bir arıza olup olmadığı tespit edilirse  bu işlemlerde fiyatlara eklenmektedir.  Bu sebeple fiyat konusunda net bir bilgi vermek doğru değildir.  Net ve doğru bilgi için servis üzerinden  bilgi alınmalıdır.

Araç Bakımı Ne Zaman Yapılır?

Bakımların yapılması için  belirlenen süreler araçlara göre değişmektedir.   Sıfır araçların bakım işlemleri  10000 ila 20000 kilometre arasında  devam etmektedir.  Yeni çıkan Hibrit araçlarda ise bu süre  15 bin kilometrede bir devam etmektedir.  Hibrit otomobillerin yılda bir defa da olsa bakım hizmetlerinden yararlanması gerekir. 

Bakım sureleri, üretici firmaların kendi içerisinde belirlediği koşullara göre sunulmaktadır.  Yapılan bu testler sonucunda motorların en uzun süre çalışabilmeleri temel alınarak  kilometreler oluşturulmuştur.  Bu sebeple kilometreyi dolduran araç sahipleri mutlaka bu bakımları yaptırmalıdır.  Aksi halde araçta sürpriz bir şekilde oluşacak hasarlar,  aracın daha fazla zarar görmesine sebep olacaktır. 

Araç Bakım Çizelgesi

Araç bakım çizelgesi,  aracın bakım işlemlerinin kayıt altına alındığı belgelerdir.  Her marka araca göre  bir bakım çizelgesi bulunmaktadır.  Servise götürülen araçlar,  bu çizelge baz alınarak hizmet almaktadır.  Bu çizelgeler  üzerinde aracın ne zaman ve hangi bakımı aldığı yazmaktadır. Bu çizelgede bulunan notlar ile araç sahibi aracını düzgün bir şekilde kontrol etmektedir. 

Elinde bu çizelge olmayan araç sahipleri servis üzerinden periyodik bakım işlemlerine kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Bununla birlikte her araç sahibi mutlaka yılda bir defa da olsa bu bakımları almalıdır. 

İlgili Konular

Devirdaim Pompası Arızası

Devirdaim Pompası Arızası

Rehbere git

Helezon Yayı Arızası

Rehbere git
Helezon Yayı Arızası
ESP Işığı Neden Yanar?

ESP Işığı Neden Yanar?

Rehbere git

Yaz lastiği kaç dereceye kadar kullanılır?

Lastiklerin ömrü, hem kullanım sıklığına hem de sıcaklığa bağlı olarak değişmektedir. Kış lastikleri çok soğuk havalara dayanabilen bir yapıda üretilmektedir. Ancak yaz lastikleri çok soğuk havalarda etkisini kaybetmektedir. Yaz lastiğinin kullanım derecesi 7 derecesinin üzerindedir. En iyi performansı bu derece ve üzerindeki derecelerde sağlamaktadır. Çok soğuk havalarda yaz lastiği kullanmak lastiğin yol tutuş özelliğini kaybetmesine sebep olmaktadır. Bu gibi durumların yaşanmaması adına her

Rehbere git
Yaz lastiği kaç dereceye kadar kullanılır?