Elektronik Arıza Tespiti

Elektronik Arıza Tespiti

Teknolojinin gelişmesi araç bakım hizmetleri sırasında kullanılan yardımcıların da gelişmesine sebep olmuştur.

Eskilerde manuel olarak yapılan her işlem şimdilerde  bilgisayar destekli cihazlar ile sürdürülmektedir.  Özellikle yeni nesil otomobillerin işletim sistemi,  bu tarz cihazlarla sorunsuz bir şekilde çalışacak donanımdan oluşturulmaktadır. 
Elektronik arıza tespiti sayesinde araçta oluşmuş hasar tespit edilmektedir. Bu  cihazların  kullanılması aracın her aksanının ayrıntılı olarak açılmamasına olanak tanımaktadır. Çünkü araçta oluşan arıza,  sistem üzerinde net bir şekilde görülmektedir. Bu sayede sadece hasarın tespit edildiği kısım üzerinde bakım işlemi sürdürülmektedir. Bu durum aracın aksanlarının sürekli olarak açılıp kapanmaması ve düzgün bir şekilde çalışması adına yetkililere son derece yardımcı olmaktadır. Bu cihazları kullanırken dikkat edilmesi gereken bir durum vardır.  Elektronik arıza  tespitinin düzgün bir şekilde yapılması için cihazın güncel olmasına dikkat edilmelidir. 

Araç Arıza Tespiti Cihazı Nedir?

Araç arıza tespit cihazı,  araçta oluşan arızayı tespit eden  elektronik kontrol  cihazıdır.  Bu cihaz OBD cihazı olarak da bilinmektedir.   Elektronik arıza tespiti cihazı,  elektronik kontrol ünitesine  bağlanmaktadır.   Kontrol ünitesine bağlanan cihaz,  araç sahibine  oluşmuş arıza ve hasar ile ilgili ayrıntılı olarak bilgi vermektedir. Cihaz sadece arıza tespit bilgisi vermemekle birlikte bazı sistemlerin genel durumu hakkında da bilgi vermektedir. Bu anlamda cihaz, yenilikçi ve hızlı yapısıyla pek çok serviste aktif olarak kullanılmaktadır.

Cihazın kullanımı bilgisayara bağlı olduğu için sürekli olarak güncellenmeye ve kontrol edilmeyi beraberinde getirmektedir. Arıza cihazının sürekli olarak kontrol edilmesi hasarın veya arızanın doğru sonuç vermesi açısından gereklidir. 

Arıza Tespit Cihazı İle Neler Yapılır?

Aracın her bağlantısı birbiriyle uyumlu olarak çalışmaktadır. Aracın her parçasını üzerinden işlemci sensörler bulunmaktadır.   Bu sensörler aracın arızasının tespit edilmesinde önemli rol oynamaktadır.

Araç OBD yardımıyla Diagnostic cihaz bağlanır.  Bağlanan cihazın,  marka model ve yılı sistemden seçilir.  Bu şekilde aracın beynine giriş yapılmış olur.  Aracın beyni sistem üzerinden ayrıntılı olarak izlenir.    Araçta oluşmuş arızalar hızlı bir şekilde  sisteme düşer.  Sisteme düşen arızalar yetkililer tarafından hızlı bir şekilde bakıma alınır.  Bu işlem sayesinde aracın serviste bekleme süresi kısalarak  bakım işlemleri devamlılık kazanır.

İlgili Konular

Lastik yakıt tüketimini ne kadar etkiler?

Lastik yakıt tüketimini ne kadar etkiler?

Lastik, aracın ilerlemesine sağlayan araç parçasıdır. Araçtaki her parçanın aktif olarak kullanılması yakıt tüketimini etkilemektedir. Yakıt tüketimini hem olumlu hem de olumsuz anlamda etkileyen lastiklerin bu anlamda payı büyüktür. Araca takılan lastiğin araç ile uyumlu olması ve mevsim lastiği olması yakıt tüketimini olumlu anlamda etkilemektedir. Yüzde 20 oranında enerji tasarrufu sağlamak

Rehbere git

Yaz lastiği kaç dereceye kadar kullanılır?

Lastiklerin ömrü, hem kullanım sıklığına hem de sıcaklığa bağlı olarak değişmektedir. Kış lastikleri çok soğuk havalara dayanabilen bir yapıda üretilmektedir. Ancak yaz lastikleri çok soğuk havalarda etkisini kaybetmektedir. Yaz lastiğinin kullanım derecesi 7 derecesinin üzerindedir. En iyi performansı bu derece ve üzerindeki derecelerde sağlamaktadır. Çok soğuk havalarda yaz lastiği kullanmak lastiğin yol tutuş özelliğini kaybetmesine sebep olmaktadır. Bu gibi durumların yaşanmaması adına her

Rehbere git
Yaz lastiği kaç dereceye kadar kullanılır?
Arabalar kaç binde bakıma girer?

Arabalar kaç binde bakıma girer?

Araçların, yıl içerisinde alması gereken bakımlar vardır. Bu bakımlar sayesinde araçların performansı artırılmakta ve daha uzun süre kullanım ömrü oluşturulmaktadır. Bakım sürelerinin oluşmasındaki etken araçların yakıt türüdür. Benzin ve dizel araçların bakım periyotları birbirinden farklıdır. Bakım periyotları için ayrılan süreyi dolduramayan araç sahipleri yıl içerisinde bir defa da olsa periyodik bakım veya bahar bakım hizmetinden yararlanmalıdır.

Rehbere git

Araç Kazası Sonrası Neler Yapılmalı?

Kaza sonrasında araç sahipleri panik ve sinirli olabilmektedir. Böyle durumlarda araç sahiplerinin sakin bir tavırda olması işlemlerin aksamaması açısından çok önemlidir. Trafik kazası sonrasında hayati kontrollerin yapılması ve can güvenliğinin sağlanması adına yapılması gereken durumlar vardır.

Rehbere git
Araç Kazası Sonrası Neler Yapılmalı?