Bilgisayarlı araç arıza tespit

Bilgisayarlı araç arıza tespit

Teknoloji sürekli gelişme kaydetmektedir. Bu gelişme araç bakım hizmetlerinde de kendini göstermektedir.

Araç bakım hizmetleri sırasında kullanılan son teknoloji cihazlardan biri de bilgisayarlı araç arıza tespit  cihazıdır.  Bu cihazın kullanılması ile birlikte  araçta oluşmuş veya oluşabilecek en küçük arızanın bile doğru sonuçlar ile tespiti yapılmaktadır. 

Servise gelen her araca öncelikli olarak  bilgisayar destekli cihazlar ile  hasar tespit işlemi uygulanmaktadır.  Bu cihazlar sayesinde bakım işlemleri hız kazanmaktadır.  Ancak bu cihazları kullanırken dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Bunlar;

1.  Bilgisayarlı arıza tespit cihazının  güncel bir cihaz olması gerekir.

2. Bilgisayarlı cihazın içerisindeki yazılımın orijinal sürüm olması gerekir. 

Bilgisayarlı  bir hafızaya  sahip olan bu cihazların  sürekli olarak kontrolünün yapılması gerekir.  Sürekli kontrol edilmeyen cihazlarda  bir süre sonra  araçta oluşan sorunların  tespiti sırasında yanlışlıklar yapılmaya başlanmaktadır. Sonuçların doğruluğu adına kullanılan cihazın sürekli güncellenmesi gerekir. 

Arıza Teşhis Kontrolü Ne Sağlar?

Arıza teşhis kontrolü,  aracın herhangi bir aksanında meydana gelen arızayı tespit etmektedir.  Bu kontroller ile  sorunun aküden mi kaynaklı yoksa  elektrikten mi kaynaklı olduğu tespit edilmektedir.  Arıza teşhis kontrolü sadece arızayı tespit etmekle kalmamakla birlikte bakım işlemlerinde zamanın verimli bir şekilde kullanılmasına yardımcı olmaktadır. 

Oto Arıza Tespiti Nasıl Yapılır?

Serviste bulunan  bilgisayarlı arıza tespit cihazları ile araçlar bakıma alınmaktadır.  Bakıma alınan araçlarda ayrıntılı olarak kontrol işlemleri başlatılmaktadır.  Yapılan bu kontroller ile aracın aksanında veya kablolarında oluşan sorunlar, bilgisayar sistemine düşmektedir.
Servis yetkilileri,  araçta oluşan sorunları raporlayıp araç sahiplerine bildirmektedir. Araçta oluşmuş sorunların yanında araca yapılacak her uygulama bu aşamada araç sahibi ile paylaşılmaktadır. Araç sahipleri,  arızanın tespiti ve onarım aşamalarının hepsinde konuya dâhil edilmektedir. 
Araçlara ayrıntılı olarak arıza tespiti yapılmadıkça aracın servisten çıkış süresi belirtilmez.  Çünkü her sorunun bir onarım zamanı vardır.  Bu zamanı servis yetkilileri belirlemektedir.  Bu anlamda servise gelen her aracın aynı zaman diliminde servisten çıkabileceği algısına kapılmak doğru değildir.  Servis ile alakalı ayrıntılı tüm bilgiler yetkililer tarafından araç sahiplerine verilmektedir. 

İlgili Konular

Lastik yakıt tüketimini ne kadar etkiler?

Lastik yakıt tüketimini ne kadar etkiler?

Lastik, aracın ilerlemesine sağlayan araç parçasıdır. Araçtaki her parçanın aktif olarak kullanılması yakıt tüketimini etkilemektedir. Yakıt tüketimini hem olumlu hem de olumsuz anlamda etkileyen lastiklerin bu anlamda payı büyüktür. Araca takılan lastiğin araç ile uyumlu olması ve mevsim lastiği olması yakıt tüketimini olumlu anlamda etkilemektedir. Yüzde 20 oranında enerji tasarrufu sağlamak

Rehbere git

Arabalar kaç binde bakıma girer?

Araçların, yıl içerisinde alması gereken bakımlar vardır. Bu bakımlar sayesinde araçların performansı artırılmakta ve daha uzun süre kullanım ömrü oluşturulmaktadır. Bakım sürelerinin oluşmasındaki etken araçların yakıt türüdür. Benzin ve dizel araçların bakım periyotları birbirinden farklıdır. Bakım periyotları için ayrılan süreyi dolduramayan araç sahipleri yıl içerisinde bir defa da olsa periyodik bakım veya bahar bakım hizmetinden yararlanmalıdır.

Rehbere git
Arabalar kaç binde bakıma girer?
Yaz lastiği kaç dereceye kadar kullanılır?

Yaz lastiği kaç dereceye kadar kullanılır?

Lastiklerin ömrü, hem kullanım sıklığına hem de sıcaklığa bağlı olarak değişmektedir. Kış lastikleri çok soğuk havalara dayanabilen bir yapıda üretilmektedir. Ancak yaz lastikleri çok soğuk havalarda etkisini kaybetmektedir. Yaz lastiğinin kullanım derecesi 7 derecesinin üzerindedir. En iyi performansı bu derece ve üzerindeki derecelerde sağlamaktadır. Çok soğuk havalarda yaz lastiği kullanmak lastiğin yol tutuş özelliğini kaybetmesine sebep olmaktadır. Bu gibi durumların yaşanmaması adına her

Rehbere git

Araç Kazası Sonrası Neler Yapılmalı?

Kaza sonrasında araç sahipleri panik ve sinirli olabilmektedir. Böyle durumlarda araç sahiplerinin sakin bir tavırda olması işlemlerin aksamaması açısından çok önemlidir. Trafik kazası sonrasında hayati kontrollerin yapılması ve can güvenliğinin sağlanması adına yapılması gereken durumlar vardır.

Rehbere git
Araç Kazası Sonrası Neler Yapılmalı?