Egzoz emisyon ölçümü

Egzoz emisyon ölçümü

Özellikle gelişen teknolojinin ve ortaya çıkardığı imkanların avantajları olduğu kadar dezavantajları da vardır.

Çevreye verilen zararın ve yayılan zararlı gazların söz konusu dezavantajların başında geldiğini söylemek mümkündür. Araçlarda yer alan egzoz da bu duruma verilebilecek en somut örnektir. Ancak elbette ki egzoz, başa çıkılması mümkün olmayan bir unsur değildir. Özrenotek Bosch oto servis bünyesinde gerçekleştirilen İzmir egzoz emisyon ölçümü muayeneleri ile bu durumun önlenmesi amaçlı mevzuat gereği yapılması gereken ölçümler ile araçlara çevre dostu bir yapı kazandırıldığını söylemek mümkündür. Hidrokarbon ve karbonmonoksit düzeylerinin ölçümünün yapıldığı bu çalışmalarda hassas ve ileri teknoloji cihazlar ile sağlıklı ölçüm raporları ortaya konulmaktadır.

Egzoz Emisyon Muayene Gecikme Ücreti

Zararlı gazların çevreye verdikleri zararların önüne geçmek ve daha sürdürülebilir bir çevre yapısı elde etmek amacıyla gerçekleştirilen oto egzoz emisyon muayene ücreti, her yıl düzenleme ile değişkenlik göstermektedir. Hizmet karşılığında yasal olarak belirlenen gecikme ücreti tutarı ödenmemesi ve muayene süresinin geçmesinin ardından ödenecek ceza, çok daha fazladır. Araç egzoz emisyon muayene gecikme ücreti her yıl ocak ayında düzenlenmektedir.

Egzoz Muayenesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Araçlarının egzoz ölçümünü yaptırmak isteyen kişilerin, bu muayeneyi yaptıklarına yönelik bir kanıt sunabilmeleri için muayene esnasında sunmaları gereken birtakım belgeler mevcuttur. Bu belgeler, aşağıda verildiği gibidir.
  • Otomobil egzoz gazı emisyon ölçümü yapılacak aracın tescil belgesi,
  • Araç sahibinin TC kimlik numarasını ibraz eden nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaport,
İşte Özrenotek otomobil servisi ile emisyon ölçümü yapmak bu kadar kolaydır.  İzmir Egzoz emisyon ölçümü işlemleriniz için Bornova'da hizmet veren servisimize randevu alarak gelebilir veya vale hizmetimizle araçlarınızı teslim edebilirsiniz.

Egzoz Muayenesi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Egzoz muayenesi süresi, aracın yapısına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu çerçevede verilmesi mümkün olan bilgilerin ise aşağıda verildiği şekilde listelenmesi mümkündür.
  • Hususi araçlar ve resmi otomobiller için ilk 3 yılın sonunda, sonrasında ise her iki yılda bir,
  • Diğer sınıfta yer alan motorlu taşıtlar için ilk bir yaşın sonunda, sonrası süreçte ise her yıl,
  • Traktörler, motosikletler ve 1979 öncesi üretimi gerçekleştirilmiş araçlar bu ölçümden muaftır.  
İzmir Araç Dış aydınlatma , İzmir oto kaporta boya

İlgili Konular

Araç Kazası Sonrası Neler Yapılmalı?

Araç Kazası Sonrası Neler Yapılmalı?

Kaza sonrasında araç sahipleri panik ve sinirli olabilmektedir. Böyle durumlarda araç sahiplerinin sakin bir tavırda olması işlemlerin aksamaması açısından çok önemlidir. Trafik kazası sonrasında hayati kontrollerin yapılması ve can güvenliğinin sağlanması adına yapılması gereken durumlar vardır.

Rehbere git

ESP Işığı Neden Yanar?

Rehbere git
ESP Işığı Neden Yanar?
Helezon Yayı Arızası

Helezon Yayı Arızası

Rehbere git

Arabalar kaç binde bakıma girer?

Araçların, yıl içerisinde alması gereken bakımlar vardır. Bu bakımlar sayesinde araçların performansı artırılmakta ve daha uzun süre kullanım ömrü oluşturulmaktadır. Bakım sürelerinin oluşmasındaki etken araçların yakıt türüdür. Benzin ve dizel araçların bakım periyotları birbirinden farklıdır. Bakım periyotları için ayrılan süreyi dolduramayan araç sahipleri yıl içerisinde bir defa da olsa periyodik bakım veya bahar bakım hizmetinden yararlanmalıdır.

Rehbere git
Arabalar kaç binde bakıma girer?